Home » Warmtesafari

Warmtesafari in Lansingerland

Woon je in een straat met vergelijkbare woningen en ben je benieuwd hoe goed je woning is geïsoleerd? Weet je buren enthousiast te maken om tips en ervaringen met elkaar uit te wisselen?

Dan kunnen wij helpen door het organiseren van een gratis warmtesafari in de straat. Tijdens de warmtesafari gaan jullie samen met Energiecoaches voorzien van een warmtebeeldcamera langs de woningen. Om een goede analyse te maken is het belangrijk dat het temperatuurverschil tussen buiten en binnen minimaal 10oC is, maar liefst nog groter. De weersomstandigheden maken ook veel verschil. Schijnt de zon, dan beïnvloedt dat de scan. Huizen van na het jaar 2000 zijn voldoende geïsoleerd, een warmtesafari is daar niet nodig. Met de camera wordt het warmteverlies van daken, ramen, deuren en gevels zichtbaar gemaakt en kunnen bewoners zelf zien hoe goed of slecht hun woning geïsoleerd is. Daarbij is het altijd weer verrassend om de verschillen te zien tussen buren onderling. Daar kun je veel van leren.

Na de rondwandeling gaan we bij een van de buren thuis de eerste ervaringen delen en geeft de Energiecoach een presentatie over isolerende maatregelen die passen bij de woningen in de straat. Ook introduceren we daar zogenoemde factsheets die toelichting geven op concrete besparingsmaatregelen die passen bij dit type woningen.

Dit is een mooie start om samen verdere stappen te zetten in het verduurzamen van jullie woningen. Om dat te ondersteunen maken we daarna meteen een afspraak voor BuurtBesparen bijeenkomst.

De voorwaarden voor een warmtesafari:

  • Minimaal zes buren (huizen) doen fysiek mee.
  • Bij daglicht met niet te veel zon.
  • De buitentemperatuur is 10 oC of liefst lager.
  • De huizen zijn normaal verwarmd en vóór 2000 gebouwd.
  • Eén van de buren stelt zijn huis beschikbaar voor de presentatie.

Ook een gratis Warmtesafari? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen contact op.

Het is op dit moment erg druk, dus het kan even duren voordat het gesprek kan worden ingepland.

Aanvraag Warmtesafari

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Maak een keuze*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.