Home » Energiecoach

Energiecoaches

Onze Energiecoaches helpen jou met energie besparen. Via onderstaand aanvraagformulier kun je een keukentafelgesprek met een energiecoach aanvragen.

Tijdens een keukentafelgesprek bij jou thuis, wordt duidelijk wat je energieverbruik is en wordt bekeken welke maatregelen kunnen worden genomen om om jouw verbruik te verminderen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu! Na het gesprek krijg je een samenvatting van de mogelijke maatregelen toegestuurd.

Energiecoaches zijn geïnteresseerde mede-inwoners met kennis van de buurten in Lansingerland, die het leuk vinden om zich in te zetten voor de energietransitie in onze gemeente. Al onze energiecoaches hebben een training gevolgd en zijn uitgerust met alle hulpmiddelen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen.

Wil je ook zo’n (gratis!) keukentafelgesprek? Vul dan onderstaand formulier in. Het is op dit moment erg druk, dus het kan even duren voordat het gesprek kan worden ingepland.

Aanvraag Energiecoach

"*" geeft vereiste velden aan

De Energiecoaches zijn voor eigenaren van koophuizen. Huurders kunnen terecht bij 3B Wonen en gemeente Lansingerland
Aanhef*
Maak een keuze*
Bevestiging*

Indien bekend, graag invullen

Mogen wij nog wat aan je vragen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 


Meer dan 300 aanvragen in 2022

De Energiecoaches van Nieuwe Lansinger Stroom hebben dit jaar meer dan 300 keukentafelgesprekken gevoerd. Dat zijn er aanzienlijk meer dan vorig jaar, toen er ongeveer 100 gesprekken waren. Tijdens een keukentafelgesprek onderzoekt een Energiecoach met een bewoner op welke manier energie te besparen is in een woning.

Sinds 2018 hebben de gemeente Lansingerland en Nieuwe Lansinger Stroom het Energieloket Lansingerland opgezet voor eigenaren van koopwoningen en VVE’s.  Energiecoaches zijn geïnteresseerde mede-inwoners die het leuk vinden om zich als vrijwilliger in te zetten voor de energietransitie in Lansingerland. Alle energiecoaches hebben hiervoor een training gevolgd en zijn uitgerust met alle hulpmiddelen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Ook kunnen de Energiecoaches putten uit alle ervaringen uit het beoordelen van ruim 500 woningen in Lansingerland. Daarnaast kunnen vanaf januari een aantal directe buren (circa 10) samen een gesprek aanvragen onder de noemer BuurtBesparen.

Een keukentafelgesprek met een Energiecoach is gratis en kan online worden aangevraagd via de website van Energieloket Lansingerland. In 2022 waren er 300 keukentafelgesprekken. In totaal wist de energiecoöperatie in 2022 zo’n 1.200 huishoudens in Lansingerland te bereiken, onder meer ook door bezoeken aan de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs en door de themabijeenkomsten.

 

Lees meer:
Artikel De Heraut
Artikel Hart van Lansingerland