Home » BuurtBesparen

BuurtBesparen

Energie besparen: samen kom je verder!

Buren met vergelijkbare woningen kunnen elkaar gemakkelijker en sneller helpen om concrete stappen te nemen in energiebesparing.

Daarnaast blijkt het ook nog gewoon leuk te zijn om als buren elkaar te vinden op zo’n belangrijke uitdaging als energiebesparing. Soms gaat het om heel eenvoudige oplossingen en soms gaat het om ingrijpende aanpassingen waar je veel van elkaar kunt leren.  

Hoe werkt BuurtBesparen?

Met 4-8 buren twee uur bezig zijn met energiebesparing:

  • Eén buur stelt zijn/haar woning ter beschikking, de andere buren komen kijken. Twee Energiecoaches begeleiden het keukentafelgesprek.
  • We beginnen met het uitwisselen van ervaringen met energiebesparing en nemen  concrete voorbeelden door. Daarna maken we o.l.v. de Energiecoaches een rondje door de woning, de Energiecoaches leggen b.v. uit wat de volgorde van kijken is als je energie wilt besparen.
  • Hieruit komt een top vijf van energiebesparende maatregelen voor dit type woning met een toelichting hoe je dit doet en welke kosten je mag verwachten.
  • Ook vergelijken we het energieverbruik van de verschillende buurwoningen. Dit kan op een scherm inzichtelijk worden gemaakt.
  • De Energiecoaches maken een kort verslag van de bijeenkomst.

Ook BuurtBesparen? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen contact op.

Het is op dit moment erg druk, dus het kan even duren voordat het gesprek kan worden ingepland.

Als de weersomstandigheden het toelaten, kun je ook kiezen voor een Warmtesafari. Op deze pagina kun je meer lezen en je (samen met je buren) aanmelden.

Aanvraag BuurtBesparen

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Maak een keuze*
Maak een keuze*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.